Foccacia med soltørrede tomater




INGREDIENSER

10 Pers.

50 g Gær
1 liter Lunkent vand
3 tsk. Salt
400 g Svansø gule soltørrede tomater, drænet vægt
500 g Hvedemel
400 g Fuldkornsspeltmel
3 spsk. Svansø olivenolie - eller olie fra de soltørrede tomater
200 g Reven mozzarella
3 spsk. Svansø olivenolie - eller olie fra de soltørrede tomater
2 spsk. Timian, tørret eller frisk, hakket



Næringsindhold pr. 100g
Energi: 687 kJ/ 164 kcal
Fedt: 3,4g
Mættet fedt: 1,1g
Kulhydrat: 26g
Sukkerarter: 1,6g
Protein: 6,8g
Salt: 0,4g

TILBEREDNING

Gæren udrøres i vandet, hvorefter salt, mel og olie tilsættes. Æltes godt igennem, hvor de soltørrede tomater kommes i dejen efter gennemæltning. Hæver ca. 1 time.
Dejen kommes i smurt gastronom og efterhæver ca. 15 minutter. Olie, mozzarella og timian blandes og fordeles over dejen, som herefter bages ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Brødet køles af og skæres i portionsrette stykker.


Kontrolrapport
Cookies